5 destinací, kde se ohřejete i po prázdninách

Ještě se nechcete smířit s koncem léta? Teplé moře a slunečné dny si můžete užít i po letních prázdninách. Stačí si vybrat správnou destinaci, naskládat věci do kufru, pojistit se a vyrazit. Našli jsme 5 míst, které stojí za to navštívit i na podzim.

cestovní pojištění Dubaj

Evropané si rádi prodlouží léto. Podle Asociace cestovních kanceláří České republiky je tento trend patrný i u nás. Češi si stále častěji vybírají svou dovolenou i mimo hlavní sezonu. Strávit několik dní u moře v září nebo říjnu se nejčastěji rozhodnou nejen lidé, kteří si chtějí prodloužit léto, ale především mladší páry bez dětí, rodiny s  malými dětmi a senioři. Jakou destinaci vybrat?

Ostrov Rhodos

Tento řecký ostrov je od Prahy vzdálen přibližně 2,5 hodiny letu. Bezpečnostní situace je zde stabilní a stačí dodržovat běžná pravidla – například dávat si pozor na osobní věci v tlačenicích, nebrat si cennosti na pláž nebo nenechávat drahé věci v odstaveném automobilu.

Pokud se rozhodnete navštívit Rhodos na konci září, zaplatíte za týdenní pobyt s polopenzí ve tříhvězdičkovém hotelu okolo 13 tisíc korun (cena za jednu osobu – pozn.). Teplota vzduchu se v tomto období obvykle pohybuje okolo 27 °C a moře je prohřáté na příjemných 25 °C. Pokud nechce jen ležet na pláži, můžete poznávat památky. Za návštěvu stojí nejen samotné město Rhodos. Stezky v areálech archeologických památek mohou být i ve špatném stavu, proto je třeba mít se na pozoru a uzpůsobit tomu obutí.

TIP: Na Pojisteni.com si sjednáte cestovní pojištění na cesty po Evropě i do celého světa. Spočítejte si cenu cestovního pojištění online!

Španělská Malaga

Velmi příjemné teploty nabízí v září a říjnu významné turistické centrum Malaga na jihu Španělska. Stejně jako v Řecku je i ve Španělku velmi bezpečně. Za týdenní pobyt v hotelu s polopenzí zaplatíte na přelomu září a října okolo 14 tisíc korun za osobu. Let z Prahy do Malagy zabere téměř tři a půl hodiny. Teplota vzduchu v těchto měsících se nejčastěji pohybuje mezi 28 a 25 °C. Moře má teplotu okolo 22 °C. Pokud se zajímáte o historii, prohlédněte si zdejší katedrálu, zajděte se podívat do muzea Pabla Ruize Picassa nebo muzea Carmen Thyssen. Milovníci španělské kuchyně nesmí minout vyhlášené na ohni pečené sardinky.

Maroko

Kdo si chce užít pohádkovou dovolenou v Maroku, měl by si vybírat z nabídky pětihvězdičkových hotelů. Například týdenní pobyt v luxusním hotelu v Agadiru můžete pořídit už za 17 tisíc korun na osobu. Teplota vzduchu se v září pohybuje obvykle okolo 26 °C a moře má o čtyři stupně méně. V Agadiru najdete čisté a velmi široké písečné pláže. Na místě si můžete vybírat i z řady výletů. Pokud se rozhodnete pro Agadir, připravte se na delší let, cesta totiž zabere 4,5 hodiny. Bezpečnostní situace v Maroku je na hlavních turistických místech a trasách dobrá. Pozor si musíte dávat například na kapesní krádeže.

Egypt

Egypt je mezi Čechy velmi oblíbenou destinací. I v říjnu zde můžete počítat s teplotou vzduchu okolo 30 °C a velmi teplým mořem. Týdenní pobyt v letovisku Marsa Alam v pětihvězdičkovém hotelu vyjde jednu osobu přibližně na 22 tisíc korun. Před cestou do Egypta je dobré sledovat aktuální bezpečnostní doporučení Ministerstva zahraničních věcí ČR. Obecně by se neměli turisté sami vydávat do vzdálenějších míst od hotelového resortu nebo pobývat na běžné veřejnosti dostupných plážích. Kdo nerad cestuje, musí se připravit na delší dobou letu – při cestě do letoviska Marsa Alam strávíte v letadle 4 hodiny.

Spojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty jsou ideální destinací pro ty, co si chtějí užívat teplo i na podzim. V letních měsících zde panují pro Evropany nesnesitelné teploty. Ještě na konci září se teplota vzduchu pohybuje okolo 39 °C a moře má více než 30 °C. Za návštěvu stojí například Dubaj. Pokud si plánujete užívat luxusu, budete muset pořádně sáhnout do peněženky. Pětihvězdičkový hotel vás totiž vyjde i na 50 tisíc korun na osobu a týden.