Let balónem je úžasný relax. Nezapomeňte ale na pojištění!

Pohled z ptačí perspektivy, vítr ve vlasech a absolutní svoboda. I to jsou slasti létání horkovzdušným balónem. Tento pohodový sport zaujal i společnost e-Finance, která se rozhodla sponzorovat letošní Mistrovství České republiky horkovzdušných balónů, které se konalo v Modré-Velehradě na přelomu srpna a září letošního roku. Horkovzdušné balóny

Mistrovství ČR se velmi vydařilo. Počasí pořadatelům přálo, bylo uskutečněno osm soutěžních letů ve kterých, při mezinárodní účasti, soutěžilo 30 pilotů horkovzdušných balónů ze sedmi států světa o titul Mistr České republiky. Pro příchozí diváky bylo připraveno dalších dvacet balónů s kapacitou 2 až 16 pasažérů v koši pro volné lety při východu nebo před západem slunce. 

"Létání balónem je skvělý relax, člověk úplně zapomene na všechny své problémy a stres z práce, a jenom si užívá krásný let. Navíc vidí krajinu z úplně jiného pohledu, než při jízdě autem nebo z letadla," popisuje pojišťovací makléř Jindřich Báňa krásy balónového létání. 

Krátký videosestřih si můžete prohlédnout na YouTube kanálu našeho koncernu:

Krátke video:

 

Tříminutové video:

 

 

Pojištění balónu je důležité

Ostatním balónovým nadšencům může pan Jindřich Báňa kromě povyprávění skvělých Horkovzdušný balónzážitků z létání pomoci i jinak, a to zařízením pojištění balónů. Pojištění za škody na majetku a zdraví způsobené provozem balónu je ze zákona povinné a Úřad civilního letectví jeho dodržování namátkově kontroluje. O předložení certifikátu pojištění  může pilota požádat i pasažér.

Nejvíce balónů je v současné době pojištěno u  Allianz pojišťovny a.s., a společnost e-Finance Makléři s.r.o.  je největším partnerem této pojišťovny. Přes e-Finance si totiž majitelé a provozovatelé horkovzdušných balónů pojišťují na šedesát balónů ročně, což je asi polovina ze všech zaregistrovaných balónů v České republice.

Por další informace o pojištění horkovzdušného balónu kontaktuje pana Jindřicha Báňu na tel. 603218902 nebo na e-mailové adrese bana@e-finance.eu .