Allianz bude platit škody za motoristy v polopřevodu i od července, přestože ze zákona tato auta přestanou existovat

Praha, 24. června 2015; Allianz pojišťovna zaplatí škodu z povinného ručení i po 30. červnu za motoristy, kteří se ocitli v tzv. polopřevodu a ze zákona jim tak jejich automobil zanikl. Jestliže stále platí povinné ručení a se svým vozidlem i nadále jezdí, mohou s ním logicky způsobit škodu. Ochranný štít povinného ručení se jim proto Allianz rozhodla zachovat i nadále, aniž by je jakkoliv sankcionovala.

Šoféři vozidel, kteří na sebe auto ještě nezaregistrovali, ale jejichž původní majitelé už je odhlásili, by se v případě, že někomu způsobí škodu, neměli na koho obrátit. Díky patové situaci označované jako „polopřevod“ se totiž stali majiteli dle zákona neexistujících automobilů. A neexistující auta by z takového pohledu nebylo možné ani pojistit.

„Obrátí-li se na nás majitel vozu, nacházejícího se v polopřevodu, který někoho poškodil či zranil, pak od něho ruce pryč nedáme,“ vysvětluje ředitel likvidace Allianz pojišťovny Tomáš Klofát. „O naše klienty, kteří řádně plní své smluvní povinnosti a platí pojistné, se postaráme,“ doplnil Klofát. Současně Allianz očekává, že její klienti svoji situaci v následujících dnech vyřeší a vozidlo na sebe buď přihlásí na úřadech, nebo pojišťovnu budou informovat o tom, že smlouvu ruší, protože automobil už neprovozují. 

 

Allianz pojišťovna, a. s., je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pevnou pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven. Nabízí komplexní škálu pojišťovacích a investičních produktů pro soukromou i firemní klientelu. Allianz pojišťovna, a. s., je jediným akcionářem Allianz penzijní společnosti, a. s. Je také jediným společníkem Allianz Kontakt, s.r.o.

 

Zdroj: tisková zpráva Allianz pojišťovny, a. s.