Allianz podporuje mladé hudebníky, již potřetí organizuje kemp pro nadané klavíristy. Hlásit se mohou i talentovaní Češi.

Mnichov/Vídeň/Praha, 15. května 2015; Již potřetí pořádá Allianz hudební tábor pro nadané mladé hudebníky pod patronací světoznámého klavíristy Lang Langa. Tentokrát se bude konat ve Vídni, městě Mozarta a dalších významných hudebníků, a to od 18. do 24. listopadu. Příležitost dostane deset talentovaných klavíristů ve věku od 10 do 14 let a mohou mezi nimi být i české klavírní talenty. Své přihlášky mohou české talenty posílat již nyní, až do 31. července 2015.

Po Mnichově a Barceloně se oblíbený Allianz Junior hudební kemp přesune blíž naší republice. Třetí ročník tohoto tábora se totiž uskuteční ve Vídni od 18. do 24. listopadu 2015. Deset mladých talentovaných klavíristů z celého světa dostane jedinečnou šanci učit se od světoznámého pianisty Lang Langa.

Skupina Allianz a Mezinárodní hudební nadace Lang Langa se již několik let dělí o společnou vizi – rozvíjet talenty a inspirovat další generace klasických hudebníků. „Po úspěchu hudebních kempů v Mnichově a Barceloně jsem velmi rád, že náš program můžeme představit ve Vídni. Těším se na společné vášně našich mladých muzikantů a oceňuji spolupráci společností Allianz, která je klíčem k úspěchu juniorského hudebního kempu,“ uvedl Leszek Lukas Barwinski, výkonný ředitel Mezinárodní hudební nadace Lang Langa.

V letošním hudebním kempu pod patronací Allianz jsou pro jeho účastníky připraveny individuální klavírní lekce s učiteli z věhlasné Akademie múzických umění v Mnichově a další kulturní aktivity v metropoli Rakouska. Vyvrcholením tábora bude veřejné vystoupení s Lang Langem v jednom ze světově vyhlášených koncertním sálu – vídeňské Musikverein. 

I české talenty mají unikátní příležitost

Přidat se mohou i mladí čeští klavíristé. Stačí, aby žadatelé nejpozději do 31. července 2015 poslali dvě krátké videoukázky, na nichž předvedou své hudební nadání. Více informací o programu a výběrovém řízení najdou uchazeči na speciální webové stránce www.langlangfoundation.org

 

Zdroj: tisková zpráva Allianz pojišťovny, a. s.