Allianz pojišťovna zahajuje spolupráci s Transparency International ČR

Praha, 18. prosince 2015; Allianz pojišťovna je součástí platformy pro podporovatele a společnosti, které věří, že bojovat s korupcí má smysl. Stala se členem Patron Klubu Transparency International, který se tak nyní rozšířil o svého 25. firemního člena. Datem zpečetění užší spolupráce obou společností se stal 9. prosinec, Mezinárodní den boje proti korupci. V prostorách pražského sídla třetí největší české pojišťovny se při této příležitosti konaly tematické semináře.

Transparency International ČR prezentovala minulý týden zaměstnancům Allianz pojišťovny svou činnost formou tří navazujících workshopů. David Ondráčka, ředitel Transparency International Česká republika, nejprve organizaci představil a hovořil o největších kauzách, na které se jí podařilo upozornit. Zaměřil se zejména na provázanost soukromého sektoru se státní správou a související rizika. Jeho kolegové dále přiblížili zájemcům z Allianz pojišťovny téma whistleblowingu a etickou linku v rámci oddělení compliance.

„V roce 2015 oslavila značka Allianz 125 let své existence a od roku 1993 ji znají i čeští klienti. Jen díky důvěře, kterou v nás dnes vkládá přes 80 milionů lidí po celém světě, jsme se v průběhu let mohli stát největší evropskou pojišťovnou a letos v České republice dokonce Pojišťovnou roku 2015,“ uvádí Rudolf Kulla, Chief Compliance Officer Allianz pojišťovny. „Důvěra našich klientů a dobrá reputace jsou výsledkem profesionálního a férového obchodního přístupu. V rámci svého etického kodexu razí Allianz dlouhodobě přístup nulové tolerance podvodného jednání a korupce,“ dodává.

O výjimečném postavení Allianz v celosvětovém srovnání svědčí také výsledky globálního výzkumu Transparency International, v němž v roce 2014 hodnotila transparentnost podnikání jednotlivých firem. Allianz se umístila mezi nejlepšími – obsadila 25. místo. „Těšíme se na spolupráci se společností, která ze své mezinárodní podstaty má s firemním compliance bohaté zkušenosti a chce svůj interní postoj prosazovat i na společenské úrovni,“ říká David Ondráčka z Transparency International ČR.

Zdroj: tisková zpráva Allianz pojišťovna, a.s.