Česká podnikatelská pojišťovna slaví 20 let

Praha, 19. 6. 2015 – Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) slaví 20 let svého působení na českém trhu. Od založení společnosti v roce 1995 prošla obrovským rozvojem a dnes patří mezi deset největších a nejúspěšnějších pojišťoven v České republice. 

ČPP za dvacet let své existence ušla velký kus cesty. Dnes je to stabilní a silná instituce, třetí největší hráč na trhu s povinným ručením. Pojišťovna má důvěru klientů, lidé od nás neodcházejí, úspěch v autech nám pomohl prosadit se také v ostatních segmentech. V loňském roce jsme předepsali pojistné v objemu téměř 8 miliard korun a stali se nejrychleji rostoucí pojišťovnou z první desítky,“ uvedl k výročí pojišťovny její generální ředitel Jaroslav Besperát. 

ČPP je univerzální pojišťovnou s komplexní nabídkou pojistných produktů a služeb. Pravidelnými inovacemi se snaží co nejlépe vyhovět měnícím se požadavkům klientů a umožnit sestavení pojištění na míru zákazníkovi. Aktuálně společnost pečuje o více než 900 tisíc klientů a spravuje více než 1,5 milionu pojistných smluv. Firma disponuje skvělými odborníky, má velmi dobrou image a svým výkonem trvale přispívá k úspěchu Vienna Insurance Group v České republice. 

„Za posledních osm let máme nejstabilnější průměrný růst mezi pojišťovnami a rosteme více než dvojnásobně v porovnání s celým trhem. Každý rok rosteme a já doufám, že tomu bude minimálně dalších dvacet let a víc,“ vyjádřil přesvědčení Jaroslav Besperát. „Při budování firmy odvedla spousta skvělých, pracovitých a schopných lidí veliké množství práce. Máme mezi námi stále několik kolegů, kteří jsou s pojišťovnou od jejich počátků. Rád bych touto cestou nejen jim, ale také všem našim partnerům a klientům, poděkoval za to, jaký neuvěřitelný příběh se nám podařilo za těch uplynulých dvacet let napsat,“ uzavřel Besperát. 

Dvacet let je velká událost, ke které ČPP připravila několik akcí v průběhu celého roku. Jednou z největších akcí k 20. výročí pojišťovny je dnešní večerní koncert Michala Davida v pražské O2 areně, kterého je ČPP generálním partnerem.


Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je univerzální pojišťovnou, která nabízí svým klientům moderní produkty a komplexní pojistná řešení v oblasti životního i neživotního pojištění. Česká podnikatelská pojišťovna je třetím největším poskytovatelem povinného ručení na pojistném trhu v České republice. Společnost působí prostřednictvím 6 regionálních ředitelství, 90 poboček a 300 kanceláří na celém území ČR. Kompletní nabídka produktů je k dispozici na internetových stránkách www.cpp.cz. Telefonickým dotazům je vyhrazena klientská linka 841 444 555. 

ČPP je součástí pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group. Vienna Insurance Group (VIG) je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Kolem 50 společností ve 25 zemích tvoří koncern s dlouhou tradicí, silnými značkami a velkou blízkostí klientům. VIG staví na základech 190 let zkušeností v oblasti pojišťovnictví. S přibližně 23 000 pracovnicemi a pracovníky je koncern Vienna Insurance Group jasným lídrem na svých klíčových trzích. Toto skvělé postavení dovoluje naplno čerpat z dlouhodobého potenciálu růstu regionu se 180 miliony obyvatel. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group je podnikem s nejvyšším ratingem v rámci hlavního indexu Vídeňské burzy ATX; akcie jsou kótovány i na Burze cenných papírů Praha.

 

Zdroj: tisková zpráva České podnikatelské pojišťovny, a.s., Vienna Insurance Group