Do Brazílie na fotbalové mistrovství – s cestovním pojištěním

Mistrovsví světa ve fotbale bude probíhat v Brazílii od 12. června do 13. července 2014

Mistrovsví světa ve fotbale bude probíhat v Brazílii od 12. června do 13. července 2014

Po čtyřech letech se příznivci fotbalu opět dočkali: už zanedlouho, 12. června, začne letošní mistrovství světa ve fotbale. Celý měsíc tak budete moci sledovat souboj nejlepších fotbalových týmů o světové prvenství v nejoblíbenějším sportu na světě. Vzpomenou si fanoušci, kteří chtějí být přítomni osobně, na cestovní pojištění?

Brazílie je krásnou, exotickou zemí – lidé sem nejezdí z celého světa jen za fotbalem. Země má krásnou přírodu i památky. Nicméně oplývá i několika šmouhami na kráse, které sice většinou známe, ale často je nebereme v potaz, dokud se neobjeví. Sjednané cestovní pojištění přitom dokáže pomoci s mnohými z nich.

exotikou a tím pádem i vzdáleností souvisí možné zdravotní komplikace, které člověka mohou potkat. Brazílie je považovaná za rizikovou ve výskytu žluté zimnice a přestože například malárie je přítomná spíše ve venkovských oblastech, máte při návštěvě země zvýšenou šanci, že se setkáte s hepatitidou, břišním tyfem, vzteklinou či záškrtem. Pokud nejste důkladně proočkováni, existuje samozřejmě možnost, že Vás na přeplněných stadionech a ulicích čeká zdravotní riziko. Léčebné výlohy a především přeprava nemocného do vlasti se u takto vzdálené země za oceánem určitě hodí.

Také brazilská kuchyně, přísady a exotické ovoce mohou přinést nepříjemné překvapení v podobě alergie či jiné negativní reakce.

Jedním z velkých problémů Brazílie je i vysoká kriminalita. Jako jinde, i tady jsou turisté nejoblíbenějšími oběťmi. Cennosti, které jste si přivezli nebo jako suvenýry nakoupili, tak mohou být pojištěním ochráněny.

Cílem tohoto článku není určitě od cesty do Brazílie odradit – právě naopak: dodat pocit bezpečí, že o Vás bude v případě komplikací postaráno.

Pro ty, kdo čtou tento článek už z Brazílie, je příjemná zpráva, že cestovní pojištění si nemusí sjednat s předstihem, ale kdykoli s platností od jeho zaplacení. Nejjednodušší a nejrychlejší je on-line sjednání na www.pojisteni.com/cestovni-pojisteni.