Historický triumf ČPP v anketě Pojišťovna roku

Praha, 22. května 2015 – Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) zcela ovládla letošní 15. ročník prestižní ankety Pojišťovna roku, kterou každoročně vyhlašuje Asociace českých pojišťovacích makléřů. ČPP bodovala ve čtyřech z pěti vyhlašovaných kategorií a podařilo se jí získat dvě první a dvě druhá místa.

ČPP vyhrála v nejprestižnější kategorii Pojištění průmyslu a podnikatelů a zvítězila
i v kategorii Autopojištění. K dvojnásobnému prvenství přidala navíc ještě dvě druhá místa v kategoriích Pojištění občanů a Životní pojištění. ČPP se na předních místech ankety objevuje pravidelně, letos poprvé dosáhla na příčky nejvyšší. 

„Získaná ocenění nám udělala obrovskou radost. Je to nejkrásnější dárek k 20. výročí naší pojišťovny, jaký jsme si vůbec mohli přát. Čtyřnásobné ocenění letošní Pojišťovny roku odráží náš každoroční růst předepsaného pojistného, ale zejména vysokou kvalitu poskytovaného poradenství,“ uvedl k triumfu ČPP v anketě její generální ředitel Jaroslav Besperát. 

Dobrá a kvalitní spolupráce s makléři je důležitá pro každou pojišťovnu. „V loňském roce jsme rostli nejvíce ze všech pojišťoven. Velkým dílem k tomuto úspěchu přispěla také naše úzká spolupráce s makléři. Zejména v oblasti pojištění průmyslových a podnikatelských rizik je úloha makléřů na trhu nezastupitelná,“ zdůraznil Besperát.  

Úspěch ČPP v soutěži dokládá, že dlouhodobá péče v oblasti servisu pro makléře
a vzájemná spolupráce přináší své výsledky. „Anketa je pro nás cenná zejména tím, že vítěze nevolí laická veřejnost, ale hlasují v ní profesionální pojišťovací makléři, kteří mají dokonalý přehled o tom, jak pojistný trh funguje,“ závěrem uvedl Jaroslav Besperát. 

Cílem ankety Pojišťovna roku je posoudit kvalitu poskytovaných služeb a produktů významných pojišťoven na českém trhu. Organizátory této nejstarší hodnotitelské soutěže jsou Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) a Česká asociace pojišťoven (ČAP) společně se specializovaným serverem oPojištění.cz. Záštitu nad 15. ročníkem ankety Pojišťovna roku převzal 1. místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš.

 

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je univerzální pojišťovnou, která nabízí svým klientům moderní produkty a komplexní pojistná řešení v oblasti životního i neživotního pojištění. Česká podnikatelská pojišťovna je třetím největším poskytovatelem povinného ručení na pojistném trhu v České republice. Společnost působí prostřednictvím 6 regionálních ředitelství, 90 poboček a 300 kanceláří na celém území ČR. Kompletní nabídka produktů je k dispozici na internetových stránkách www.cpp.cz. Telefonickým dotazům je vyhrazena klientská linka 841 444 555. 

ČPP je součástí pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group. Vienna Insurance Group (VIG) je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Kolem 50 společností ve 25 zemích tvoří koncern s dlouhou tradicí, silnými značkami a velkou blízkostí klientům. VIG staví na základech 190 let zkušeností v oblasti pojišťovnictví. S přibližně 23 000 pracovnicemi a pracovníky je koncern Vienna Insurance Group jasným lídrem na svých klíčových trzích. Toto skvělé postavení dovoluje naplno čerpat z dlouhodobého potenciálu růstu regionu se 180 miliony obyvatel. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group je podnikem s nejvyšším ratingem v rámci hlavního indexu Vídeňské burzy ATX; akcie jsou kótovány i na Burze cenných papírů Praha.

 

zdroj: tisková zpráva ČPP