K přihlášení do mobilního bankovnictví Komerční banky stačí otisk prstu

Pouze otiskem prstu se nyní lze jednoduše a rychle přihlásit do aplikace Mobilní banka od Komerční banky. Tato technologická novinka je zatím dostupná pro telefonní přístroje společnosti Apple s operačním systémem iOS, a to konkrétně pro modely iPhone 5S, iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Pro autorizaci transakcí bude nutné nadále zadávat heslo.

„Využití biometrických dat, jako je například otisk prstu, je přirozeným trendem, který bude stále více ovlivňovat moderní bankovní služby. Komerční banka v tomto směru učinila první krok. Přihlášení do Mobilní banky je nyní při zachování maximální míry zabezpečení jednoduché a příjemné. Naši klienti ocení, že si nyní nemusí pamatovat přihlašovací údaje,“ uvedl Mojmír Prokop, manažer Distribučních kanálů a Customer Intelligence v KB.

Mobilní bankovnictví Komerční banky Mobilní banka je uživatelsky přívětivá a propracovaná aplikace s mnoha funkcemi. Kromě odeslání platebního příkazu umožňuje například sjednání žádosti o úvěr a vyřízení cestovního pojištění. Dále umí načítání a generování QR kódů, poskytuje informace o kurzech měn, o podílových fondech a také najde v okolí bankomaty a pobočky Komerční banky i místa, kde lze uplatnit slevy z programů nabízených pro majitele Lady karty a A karty.

 

Zdroj: tisková zpráva Komerční banky, a. s.