Komerční banka a Agrární komora ČR zintenzivní spolupráci v oblasti čerpání dotací

Efektivní čerpání dotačních zdrojů z ČR a EU, ale i zvýhodněných zemědělských programů připravených ve spolupráci s evropskými finančními institucemi je hlavní prioritou prodloužené spolupráce mezi Komerční bankou a Agrární komorou ČR. V rámci veletrhu Země živitelka byla vedle Agrární komory souběžně prodloužena také smlouva o spolupráci s Potravinářskou komorou ČR. 

„Dlouholeté zkušenosti Komerční banky v přípravě projektů a spolufinancování při čerpání dotačních zdrojů z EU, ale také z ČR, chceme nyní intenzivněji aplikovat v zemědělském a potravinářském sektoru. Komerční banka patří k nejvýznamnějším finančním partnerům podnikatelů v těchto oblastech. Proto se nyní chceme intenzivněji zaměřit na poradenství a partnerství v oblasti čerpání dotací i na podporu rozvojových investic tak, aby čeští zemědělci využili na 100 % všech nabízených možností a zvýšili svoji konkurenceschopnost,“ uvedla Iveta Ocásková, výkonná ředitelka pro Korporátní bankovnictví v KB.

„Pokračování spolupráce s Komerční bankou, která je pro domácí zemědělce významným partnerem, nás velice těší. Projekty a investice do zemědělství a potravinářství Komerční banka vždy podporovala. Jsem přesvědčen, že prodloužení spolupráce tuto podporu ještě více zintenzivní a povede k nalézání dalších cest rozvoje celého agro-potravinářského sektoru,“ uvedl Miroslav Toman, prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Od prodloužení stávající smlouvy očekávají Komerční banka s Agrární komorou ČR i další prohloubení vzájemné komunikace a informovanosti. Současně budou oba partneři spolupracovat také na dalších společných aktivitách, jako je například průzkum v oblasti financování zemědělských investic, který by měl vést k dalšímu zlepšování bankovních služeb. 

 

Zdroj: tisková zpráva Komerční banka, a. s.