Komerční banka ve spolupráci s Evropskou investiční bankou podpoří zaměstnávání mladých

  • Komerční banka podpoří firmy, které zaměstnají mladé lidi do 30 let.
  • Společně s EIB nabízí těmto společnostem zvýhodněné financování v objemu téměř dvě miliardy korun.
  • Úroková sazba je nižší o 0,3 % v porovnání s tržním úrokem.
  • Zvýhodněné financování lze kombinovat s evropskými dotacemi.

Komerční banka a Evropská investiční banka (EIB) uzavřely smlouvu, která umožní i nadále podporovat zaměstnavatele mladých pracovníků do 30 let. Pro klienty Komerční banky je nyní v programu EuroPremium Young připraveno 1,9 miliardy korun (70 milionů EUR). Firmy po splnění jednoduchých kritérií získají zvýhodněnou úrokovou sazbu, která je nižší o 0,3 % p.a. v porovnání s tržním úrokem.

Program je určen pro malé a střední podniky a podniky se střední kapitalizací (do 3000 zaměstnanců), které v předchozích nebo následujících šesti měsících zaměstnaly, respektive zaměstnají, minimálně jednoho mladého člověka. Výhody EuroPremium Young získají také podniky nabízející odborné vzdělávání, praxe či stáže pro mladé, případně ty, které aktivně spolupracují s technickou školou nebo univerzitou za účelem zaměstnávání mladých lidí mezi 15 a 30 lety.

„Program na podporu zaměstnanosti mladých lidí je další z řady konkrétních novinek v oblasti zvýhodněného financování firemních klientů Komerční banky. Ráda bych vyzdvihla i společenskou rovinu aktivní podpory vytváření nových pracovních příležitostí pro mladou generaci. Ze statistik bohužel vyplývá, že nezaměstnanost této skupiny je až dvojnásobná,“ uvedla Iveta Ocásková, výkonná ředitelka pro Korporátní bankovnictví v KB.

Zvýhodněné úvěry lze využít na investice do hmotných i nehmotných aktiv, ale také i na provozní financování. Minimální splatnost úvěru činí dva roky. Prostředky EIB je možné využít také na spolufinancování dotace z jiných EU zdrojů, maximálně do výše 100 % nákladů. Odbornou podporu při strukturování úvěru vedle bankovních poradců poskytují i specialisté KB EU POINT ve všech regionech ČR.

 

zdroj: tisková zpráva Komerční banka, a. s.