Kooperativa doprovází do Mexika Czech Republic Rally Team

Dnes startuje další ročník závodu La Carrera Panamericana, kterého se po loňské úspěšné premiéře opět účastní i Czech Republic Rally Team. Vojtěch Štajf a Petr Kačírek si dali za cíl navázat na skvělá umístění z loňského roku –  Štajf vyhrál svoji třídu a Kačírek ve své kategorii skončil čtvrtý. České posádky jsou v ní i letos jedinými zástupci středoevropského regionu. Záda jim kryje pojištění od Kooperativy. 

Oba piloti si kladou ambiciózní cíl – dostat se v konkurenci supervýkonných amerických Studebakerů a Fordů Mustang do první desítky absolutního pořadí a být v popředí klasifikace svých tříd – Štajf jede s vozem Subaru GSR Coupé  ve třídě do 1600 ccm, Kačírek s BMW 3,0 CS obsadil kategorii třílitrových šestiválců. Design vozů i celého týmu navrhl Jan Pištěk, syn legendárního návrháře Theodora Pištěka. 

Závod startuje ve městě Tuxla Gutierrez v jihomexického státě Chiapas. Cíl je po sedmi etapách 22. října ve městě Durango. „Veškerou techniku jsme z kontejneru vyložili ve Veracruz. Cesta na jih Mexika s veškerým materiálem nám trvala dva dny. Chiapas je nejchudším z mexických států s vysokou kriminalitou, kde jsou přepady cizinců na denním pořádku. Snad to ve zdraví přežijeme,“ věří Vojta Štajf. 

Celý tým, včetně jezdců a jejich doprovodu, čítá 16 lidí. Kromě pojištění přepravy pro auta a materiál v kontejneru pro ně proto Kooperativa připravila komplexní cestovní pojištění. Zároveň z celé akce opět bude vznikat dokumentární film a nově i kniha, která celé dobrodružství připomene. Proto veze tým kromě náhradních dílů pro vozy i nákladnou foto a video výbavu. „Standardní cestovní pojištění by případné škody na fototechnice nepokrylo, proto jsme pro Czech Republic Rally Team připravili vyšší limity, které jim dávají potřebnou jistotu,“ představuje některé detaily pojištění Jana Konvalinová, vedoucí Odboru cestovního pojištění v Kooperativě.      

Také letos podpoří českou účast patronka týmu – Anna Polívková. A to přesně šedesát let poté, co její dědeček Jaroslav Juhan chtěl ve slavném mexickém závodu útočit na vítězství, ale soutěž byla po tragédii v Le Mans mexickou vládou nakonec zrušena. 

 

Zdroj: tisková zpráva Kooperativa pojišťovny, a. s., Vienna Insurance Group