Může být povinné ručení levnější než dálniční známka nebo plná nádrž? V Allianz ano!

Motoristé, kteří nejezdí v zimě, ale jenom od jara do podzimu, v těchto dnech opět legalizují svůj pobyt na silnici. Vzhledem k tomu, že je pro ně zbytečné uzavírat celoroční povinné ručení, pátrají po variantě, která by jim umožňovala dodržet literu zákona, ale současně přitom nemuset odevzdat registrační značku a technický průkaz do depozitu.

Allianz pojišťovna jim nyní přichází vstříc a jako jediná na našem trhu umožňuje sjednat si sezónní autopojištění na minimálně tři měsíce, maximálně devět. Výhodné je to nejenom pro majitele motocyklů, obytných automobilů, kabrioletů nebo sněžných skútrů, ale i všechny, kteří chtějí, neprovozují vozidlo celoročně a chtějí tak ušetřit na pojistném. I v rámci sezónního pojištění si vyberou pojistku ze čtyř základních balíčků a více než tisícovky variant.

„Pokud jezdí pozorný řidič Škody Octavia 1,2 pouze od května do září, vyjde ho povinné ručení levněji, než dálniční známka nebo plná nádrž jeho vozu,“ vysvětluje ředitel Market Managementu Allianz pojišťovny Pavel Martynek. „Zaplatí totiž pouze 1225 korun. Plná nádrž ho bude stát kolem 1700 korun a dálniční známka 1500 korun. Celoroční povinné ručení by ho přišlo na 2402 koruny,“ dodává Martynek.

Sezónní autopojištění Allianz pojišťovny je účinné už deset minut po vyplnění dotazníku na internetu. Zelenou kartu s měsíční platností majitel vozidla získá obratem na svoji mailovou adresu a její originál dostane poštou hned po zaplacení. Výhodou on-line pojištění pro motoristy s názvem iAuto je maximální přehlednost a transparentnost, protože řidič neustále vidí, kolik korun bude za krytí jednotlivých rizik platit. Důraz je kladen především na individualitu každého šoféra. Sezónní autopojištění Allianz se navíc nevztahuje pouze na povinné ručení, neboť za stejných podmínek platí i pro havarijní pojištění.

Nabourat s autem, na které nemá řidič sjednané povinné ručení, je drahý špás. Motorista pak totiž musí všem poškozeným osobám zaplatit škodu na majetku, zdraví, náhradu za úmrtí, právníky, ušlý zisk atd. a může jít o mnohamilionové částky.

Zdroj: tisková zpráva pojišťovny Allianz