O pojištění domácích zvířat – psů a koček

Pojištění domácích zvířat - psů a koček

Pojištění domácích zvířat – psů a koček

Psa nebo kočku si většinou pořizujeme proto, aby nám zpestřovali volné chvíle a přinášeli radost. Často i kvůli užitku. Někdy se však vyskytnou situace, které v našich plánech určitě nebyly a náš zvířecí přítel je v jejich středu. V takovou chvíli přichází na řadu výhody pojištění – tedy v tom lepším případě.

Nejde se totiž spolehnout na to, že Váš čtyřnohý přítel prožije celý svůj život vzorně a bez nejmenších problémů. Naopak, i pro ty nejposlušnější platí, že můžou přijít k úrazu cizím zaviněním. Každý majitel, kterému na jeho zvířecím mazlíčkovi záleží a který řešil jeho úraz s odborníky, Vám potvrdí, že operace u veterináře, případně další ošetření, nestojí malé částky. Celkové náklady se pohybují zpravidla v desetitisících.

Pojištění si můžete vybrat a rychle i snadno sjednat na stránkách www.pojisteni.com/pojisteni-psu-a-kocek. Na výběr máte Českou podnikatelskou pojišťovnu, Slavia pojišťovnu a Českou pojišťovnu, přičemž u první z nich si můžete pojistit svého psa, u zbylých dvou i kočku.

Produkt HAFAN České podnikatelské pojišťovny pojistí psa, pokud mu už bylo půl roku, ale nedosáhl osmi let věku. Musí mít evidenční známku; tetování nebo čip však u tohoto pojištění nejsou nutné. Základní pojištění je pro Českou republiku, na rozdíl od zbývajících pojišťoven si ale za příplatek můžete pojištění rozšířit do všech zemí Evropy. Při pojistné události však musíte počítat se spoluúčastí ve výši 500 Kč, 1 000 Kč, 1 500 Kč nebo 2 000 Kč dle Vaší volby. Je možné zvolit ze tří variant limitů pojistného plnění – 10 000 Kč, 20 000 Kč, 30 000 Kč. Pokud Vás pes často neposlouchá, lze sjednat i připojištění odpovědnosti.

Slavia pojišťovna nabízí pojištění Pejsek a Kočička, ve kterém si psy můžete pojistit už od 1 540 Kč za rok, minimální částka pro kočky je 1 090 Kč. Výhodou pojišťovny je, že je poněkud tolerantnější k věku zvířete. Pojistit si zde můžete tedy starého psa i štěně od 6 měsíců věku, musí být ale očipováno, případně mít tetování. Pojištění zde však platí pouze pro Českou republiku. Pojišťovna Vám při nepříjemnostech uhradí až 120 000 Kč ročně.

Ve svém pojištění Mazlíček vám Česká pojišťovna pojistí psa i kočku do osmi let věku, v případě psa nad 40 kg jen mladšího čtyř let. Zvíře musí mít čip nebo tetování. I zde se pojištění vztahuje pouze na tuzemsko. V případě pojistné události se u České pojišťovny připravte na spoluúčast, jejíž velikost roste s věkem zvířete a začíná na 30 %. Například kočku do jednoho roku věku si zde můžete pojistit už od 810 Kč/rok. Je možné sjednat čtyři varianty pojištění s limity pojistného plnění 15 000 Kč, 20 000 Kč, 25 000 Kč  a 30 000 Kč. V nabídce pojišťovny je i pojištění odpovědnosti za škodu jiné osobě, limity jsou v takovém případě 2 000 000 Kč při ublížení na na zdraví nebo usmrcení, 1 000 000 Kč při škodě na majetku, 500 000 Kč při finanční újmě. Můžete si také vybrat, jak budete hradit pojistné, možné jsou roční/pololetní/čtvrtletní platby.

Možnosti pojištění a pravidla, která se jich týkají jsou samozřejmě složitější, další informace můžete nalézt na stránkách www.pojisteni.com nebo si tyto informace ujasnit a doplnit s některým z našich pojišťovací poradců, aby Vám pojištění plně vyhovovalo. Telefonicky kontaktovat nás můžete na čísle 515 555 555.

Je rovněž pravda, že se pojištění nevztahuje na mnoho případů, které můžeme se svými zvířaty řešit. Patří sem chronická onemocnění, zákroky preventivní a kosmetické, paraziti, ošetření chrupu, kožní onemocnění, dědičné nemoci, vrozené vady i např.  homeopatická léčba. Přesto se však pojištění odpovědnosti za škodu nebo veterinární ošetření nemocí i úrazů vyplatí často mnohonásobně.