O pojištění internetových rizik mají největší zájem lidé ve věku 35 až 50 let

Internet dnes patří k životu většiny lidí. Přináší mnoho benefitů, ale také nových rizik. Běžnému uživateli se bohužel dostávají jen velmi omezené možnosti, jak se v takových případech bránit.

ČSOB Pojišťovna proto jako první v České republice uvedla začátkem roku na trh Pojištění internetových rizik. A byla to trefa do černého. Byť jde novinku, se kterou se teprve český pojistný trh seznamuje, ČSOB Pojišťovna už uzavřela více než tisíc těchto pojistek.

„V průměru nyní uzavřeme zhruba čtyřicet pojistek denně. Na to o jak okrajový a nový typ pojištění se jedná, nás tato čísla příjemně překvapila. Je vidět, že Internet jako potencionální zdroj rizik a problémů pro život, vnímá řada lidí a cítí potřebu se chránit. S tím může právě naše pojištění velmi dobře pomoci,“ uvedl ředitel Odboru pojištění majetku a odpovědnosti ČSOB Pojišťovny Michael Neuwirth.

Největší zájem mají o pojištění internetových rizik ženy a muži ve věku 35 až 50 let. „Na tuto věkovou hranici připadá přes 40% ze všech uzavřených smluv. Co se týká zájmu o tento produkt z hlediska pohlaví, tak je to přesně padesát na padesát. Perličkou je, že máme už i skoro 30 klientů ve věkové hranici 75+. Je vidět, že internet, ale i rizika s ním spojená jsou tématem celé populace,“ řekl Michael Neuwirth z ČSOB Pojišťovny.

TIP: Portál Pojisteni.com nabízí širokou paletu pojistných produktů.

Příběhy ze života, aneb jak v praxi ČSOB Pojišťovna pomůže

„Místo hifi soupravy mi přišel nefunkční krám“

Objednal jsem si v e-shopu hifi soupravu Pioneer. Nabízeli ji za super cenu s akční slevou při platbě předem. Souprava sice přišla, ale nefunkční a některé komponenty úplně chyběly. Obrátil jsem se na internetový obchod, ale nikdo na mou reklamaci nereagoval. Využil jsem služeb ČSOB Pojišťovny, která celé reklamační řízení převzala a úspěšně vyřešila. Objednaná hifi souprava mi byla poslána znovu a v naprostém pořádku.

„Můj syn obětí kyberšikany“

Syn byl ve škole neustále obtěžován staršími spolužáky. Když se jim postavil na odpor, využili jeho oblíbenou spolužačku, od které získali mnoho důvěrných informací. Intimnosti pak zveřejnili na školním webu a rozšířili pomluvu. Zbytek školy přidával zesměšňující fotografie na zvlášť vytvořenou webovou stránku. Díky ČSOB Pojišťovně došlo k odstranění všech informací poškozující pověst syna z webové stránky a sociálních sítí.

„Někdo mi vybral účet“

Přišel mi e-mail ohledně průzkumu spokojenosti s bankovními službami. Na jeho základě jsem vyplnila dotazník včetně přístupových hesel, i když mi to přišlo trochu neobvyklé. Po čase jsem zjistila, že byla z mého účtu vybrána celá disponibilní částka. Velmi jsem ocenila, když se moje pojišťovna o celou záležitost postarala. Zahájila soudní řízení a celou ukradenou částku mi pomohla vymoci nazpět.

Zdroj: ČSOB Pojišťovna