Triglav pojišťovna je zcela v českých rukách, VIGO Investments dokončilo její kompletní převzetí

Proces akvizice Triglav pojišťovny, který VIGO Investments odstartovalo na podzim 2014, schválila o sedm měsíců později Česká národní banka. Triglav pojišťovna se tak nyní stala jednou z mála pojišťoven, která je ve stoprocentním vlastnictví ryze českého majitele. První spolupráce původního a nového managementu přitom za uplynulé období přinesla výrazné zlepšení kondice Triglav pojišťovny.

Dokončení akvizice Triglav pojišťovny se uskutečnilo na přelomu května a června 2015 – po předchozím schválení tohoto formálního kroku Českou národní bankou. „Úspěšné převzetí 100 procent akcií Triglavu znamená významný posun v našich plánech v oblasti pojišťovnictví. Pojišťovnu vnímáme jako stabilní platformu pro budoucí dlouhodobý růst na českém trhu,“ komentuje aktuální situaci Pavel Řehák, předseda představenstva VIGO Investments.

Během transakce, při níž Triglav pojišťovna změnila svého majitele, došlo rovněž k posílení jejího kapitálu. Jeho další zvyšování bude probíhat tak, aby byly přímo podpořeny plánované rozvojové aktivity pojišťovny. 

„Na základech Triglav pojišťovny bude vznikat dlouhodobě úspěšná a především klientsky přívětivá pojišťovna. Nemáme menší ambici, než díky ní změnit poměry na současném trhu tak, aby to ocenili nejen současní, ale i budoucí klienti,“ popisuje další plány Pavel Řehák.

Spolupráce původního managementu Triglav pojišťovny a manažerů VIGO Investments přineslo první výrazné zlepšení kondice pojišťovny. Ta v roce 2014 dosáhla podle auditovaných čísel ztrátu 13,8 milionu Kč, což představuje meziroční snížení o 85 procent z dřívějších 93 milionů Kč. Za pozitivním vývojem, který Triglav pojišťovnu v prvním čtvrtletí 2015 dostal zpět do kladných čísel, stojí především zásadní změny v procesech a řízení a také soustředění na stabilizaci a kvalitu pojistného kmene.

Fakta o VIGO Investments

VIGO Investments je podnikatelskou částí skupiny VIGO. Naším posláním je hledat a využívat příležitosti, které umožní změnit celá odvětví, do nichž vstupujeme. Umožní vytvářet hodnotu pro zákazníky i pro naši firmu a přitom nám dovolí dál se učit a rozvíjet. To vše při dodržování nejvyšších profesních standardů.

V našem týmu pracuje řada lidí se zkušenostmi s řízením změn, optimalizací procesů, vývojem produktů a služeb, obchodem, financemi, právem i péčí o zákazníka v celé řadě odvětví. Od pojišťovnictví přes petrochemický průmysl, bankovnictví a spotřební zboží až po private equity.

 

zdroj: tisková zpráva VIGO Investments