Wüstenrot reaguje na potřeby klientů. Inovuje Půjčku ProBydlení

Praha 1. července 2015 – Od 1. července nabízí stavební spořitelna Wüstenrot Půjčku ProBydlení bez nutnosti zajištění zástavním právem až do výše 1 milionu korun. Při financování družstevního bydlení se tato částka zvyšuje na 2 miliony korun. Půjčka ProBydlení je poskytována bez poplatků za uzavření smlouvy o stavebním spoření, zpracování a poskytnutí úvěru i za správu úvěrového účtu. Ke smlouvě o stavebním spoření lze navíc získat státní podporu až 2 tisíce korun ročně.

Půjčka ProBydlení je ideálním způsobem získání potřebných finančních prostředků na úhradu nákladů na úpravy a rekonstrukce nebo modernizace bydlení, dodělávky na míru, ale i vybudování nového bazénu nebo předělání kuchyně. „Půjčka ProBydlení je výhodná i pro lidi, kteří nemají stavební spoření ani žádné jiné úspory.  Těší mě nejen to, že Půjčku ProBydlení ocenila odborná porota soutěže Zlatá koruna, ale hlavně velký zájem o tento úvěr. Ve srovnání s loňským rokem jsme našim klientům už poskytli úvěry ve dvojnásobném objemu,“ říká k  Půjčce ProBydlení Dagmar Náhlíková, vedoucí úseku vývoje produktů finanční skupiny Wüstenrot a dodává: „Díky novým parametrům pokrývá Půjčka ProBydlení široké potřeby klientů, kteří si chtějí vylepšit své bydlení. Podíl úvěrů poskytnutých na rekonstrukce stoupl v letošním roce v naší stavební spořitelně na 60 procent.“

Volitelná doba splatnosti

Stavební spořitelna upravila na základě poptávky klientů volitelné doby splatnosti. V rychlejší variantě Express může klient volit mezi 6 a 10letou dobou splatnosti.  Klienti, kteří chtějí splácet úvěr nižší splátkou, tedy déle, mají na výběr mezi 14, 18 a 22 lety. Výhodou obou variant je stále stejná měsíční splátka, kterou si žadatelé zvolí podle svých finančních možností. „Dobu splácení úvěru lze naopak zkrátit formou mimořádných vkladů,“ vyjmenovává jednu z dalších výhod Dagmar Náhlíková. 

Vyřízení úvěru je zdarma

Zpracování a poskytnutí Půjčky ProBydlení, stejně jako správa tohoto úvěru je zdarma. Požádá-li klient o úvěr k nové smlouvě o stavebním spoření uzavřené v PÚ-tarifu OF-P v období od 1. července do 30. září 2015, nebude platit ani poplatek za uzavření této smlouvy. 

Daňové výhody a rychlé zpracování

Díky elektronickému zpracování se klienti dozvědí do 24 hodin, zda žádost o úvěr byla schválena. Úvěrové prostředky Wüstenrot vyplácí předem zálohově. Faktury a účty se mohou doložit až následně. Úroky zaplacené z Půjčky ProBydlení lze odečíst od daňového základu. 

Podrobné informace o Půjčce ProBydlení jsou uveřejněny na www.wustenrot.cz včetně kalkulátoru výše měsíčních splátek. 

 

Zdroj: tisková zpráva finanční skupiny Wüstenrot